Hlavní navigace

Apple opustil Mark Papermaster, měl na starost hardware pro iPhone

10. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Řady zaměstnanců společnosti Apple opustil viceprezident Mark Papermaster, který měl na starost iPhone a iPod Touch po hardwarové stránce. Apple tuto informaci potvrdil, ovšem jeho mluvčí neupřesnil, jestli byl Mark Papermaster propuštěn nebo zdali odešel na vlastní žádost. Sám Mark Papermaster svůj odchod zatím pro média blíže nekomentuje. Jeho agendu bude mít nyní na starost Bob Mansfield, do jehož pole působnosti dosud spadal zejména hardware Macintosh. Apple však zdůraznil, že už zodpovídal…

Řady zaměstnanců společnosti Apple opustil viceprezident Mark Papermaster, který měl na starost iPhone a iPod Touch po hardwarové stránce. Apple tuto informaci potvrdil, ovšem jeho mluvčí neupřesnil, jestli byl Mark Papermaster propuštěn nebo zdali odešel na vlastní žádost. Sám Mark Papermaster svůj odchod zatím pro média blíže nekomentuje. Jeho agendu bude mít nyní na starost Bob Mansfield, do jehož pole působnosti dosud spadal zejména hardware Macintosh. Apple však zdůraznil, že už zodpovídal za některé technologie iPhonu včetně dotykového displeje.

Mark Papermaster v minulosti pracoval dlouhých 25 let pro IBM. V roce 2008 přešel do Applu za poměrně divokých okolností, kdy se mu IBM snažilo v právní bitvě zabránit v nástupu do nového zaměstnání de facto u konkurenta. Nakonec Mark Papermaster v Applu vydržel přibližně tři roky a jeho odchod americká média spojují s kauzou okolo antény nového iPhonu 4. Jak známo, někteří jeho majitelé si stěžují na problémy se ztrátou signálu a Apple v tomto důsledku čelil snad největší negativní publicitě za posledních několik let. I přesto je ale iPhone 4 prodejním hitem. (NYTimes.com)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).