Hlavní navigace

Apple představil iPhone OS 3.0

18. 3. 2009
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Společnost Apple včera představila třetí verzi operačního systému pro své mobilní telefony iPhone. A dost možná i pro údajně chystaný tablet. Novinek je celá řada, většina z nich patřila do skupiny „proč to tam dávno není“ – jako je psaní a příjem MMS zpráv, copy&paste, podpora bluetooth nebo povolení vývoje navigačního software. Co nepřibylo, je povolení běhu software třetích stran na pozadí, čímž se Apple brání „drancování systémových prostředků telefonu“. Celou presentaci novinek od…

Společnost Apple včera představila třetí verzi operačního systému pro své mobilní telefony iPhone. A dost možná i pro údajně chystaný tablet. Novinek je celá řada, většina z nich patřila do skupiny „proč to tam dávno není“ – jako je psaní a příjem MMS zpráv, copy&paste, podpora bluetooth nebo povolení vývoje navigačního software. Co nepřibylo, je povolení běhu software třetích stran na pozadí, čímž se Apple brání „drancování systémových prostředků telefonu“. Celou presentaci novinek od Apple najdete zde nebo textově zde.

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).