Hlavní navigace

Apple rozeslal pozvánky na uvedení dvou nových iPhonů

4. 9. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Představení oficiálně ohlášené na 10. září dopoledne kalifornského času prý „každému rozjasní den“. Jasno bude například v tom, jak budou vypadat plastové barevné iPhony pro trhy rozvojové.

Vybraná média obdržela pozvánku na „Apple Event“, který se uskuteční 10. září v kalifornském Cupertinu, v sídle Applu, a to od deseti dopoledne místního času (ten je oproti českému pozadu o devět hodin).


Obrázek z The Loop

Pozvánka tradičně neupřesňuje, jen naznačuje. Slogan na obalu tvrdí, že „tohle by mělo každému rozjasnit den“.

Nejmenovaný zdroj Bloombergu potvrzuje, že na setkání budou představeny dva různé nové modely iPhonu. O těch se nyní nepotvrzeně ví už skoro vše. Jako obvykle spočívá napětí v tom, nakolik se dohady potvrdí.

Lze se domnívat, že barevné bublinky na pozvánce mají souvislost s pestrobarevností nabídky chystaného levnějšího iPhonu, zatím známého jako iPhone 5C. Jakkoli se jeho barviček hrozili například čtenáři zde na Lupě, dávají smysl, podíváte‑li se, v jakých provedeních se obvykle nabízejí telefony vyráběné pro Čínu (například Xiaomi).

Právě větší zásah především trhu čínského si od nového levnějšího iPhonu slibuje šéf Applu Tim Cook.

Tipy C

Bloomberg připomíná, že iPhony představují pro Apple polovinu všech jeho příjmů. Celkovým obratem je Apple přitom druhou největší technologickou společností na světě — po Samsungu; ten však vysoce překonává tržní hodnotou.

Uběhl už téměř rok od okamžiku, kdy Apple naposledy uvedl významnou novinku, a to iPad mini loni v říjnu.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).