Hlavní navigace

Apple uvádí iPhone s Mac OS X

10. 1. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Společnost Apple včera večer našeho času představila dlouho očekávaný mobilní telefon označovaný jako iPhone (pod stejným názvem prodává své VoIP telefony společnost Cisco). Jedná se o tenké zařízení (pouze 11,6 mm) s 3,5" dotykovým displejem (rozlišení 320×480 pixelů) vybavené operačním systémem Mac OS X s webových prohlížečem Safari a multimediálním centrem iTunes. Bezdrátovou konektivitu zajišťuje EDGE, Wi-Fi (802.11b/g) a Bluetooth. Ve výbavě je také digitální fotoaparát s dvoumegapixelovým…

Společnost Apple včera večer našeho času představila dlouho očekávaný mobilní telefon označovaný jako iPhone (pod stejným názvem prodává své VoIP telefony společnost Cisco). Jedná se o tenké zařízení (pouze 11,6 mm) s 3,5" dotykovým displejem (rozlišení 320×480 pixelů) vybavené operačním systémem Mac OS X s webových prohlížečem Safari a multimediálním centrem iTunes. Bezdrátovou konektivitu zajišťuje EDGE, Wi-Fi (802.11b/g) a Bluetooth. Ve výbavě je také digitální fotoaparát s dvoumegapixelovým rozlišením. Interní paměť pojme buď 4 GB dat (499 dolarů) nebo v dražší verzi 8 GB dat (599 dolarů). (Engadget)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).