Hlavní navigace

Arte představilo projekt virtuální reality Arte 360 pro mobilní telefony a tablety

9. 12. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Naše televize zůstává nadále věrná svému záběru, nicméně experiment s nejnovějším způsobem filmového vyprávění ukazuje, jakým způsobem by se mohla posunout,“ uvedlo Arte.

Projekt Arte 360 německo-francouzského kanálu Arte, který byl předobrazem pro stanici ČT art, byl implementován pro majitele mobilních telefonů a tabletů. Speciální aplikaci najdou zájemci v on-line obchodě pro operační systémy Android a iOS. Arte 360 umožňuje přehrávání videí například podmořských záběrů, horských scenérií a podobně. Arte chce brzo uživatelům aplikace zprostředkovat mimo jiné záznamy koncertů, přírodní krásy a také let do stratosféry. Výhodou Arte 360 je skutečnost, že podle toho, jak pohybujete mobilním zařízením, mění se pohled na sledovanou scénu. Virtuálně se tak vytváří pocit záběru 360°.

ČTĚTE TAKÉ: Kanál Arte začne nabízet pro Evropany pořady i v angličtině, ale pouze na webu

cif 24 - early cena - média

Naše televize zůstává nadále věrná svému záběru, nicméně experiment s nejnovějším způsobem filmového vyprávění ukazuje, jakým způsobem by se mohla posunout, uvedlo Arte a doplnilo: Projekt otevírá našim divákům nové možnosti a zároveň jim nabízí nadále tematickou různorodost. Po interaktivním kanálu na YouTube nyní přinášíme bezplatně aplikaci Arte 360 také pro operační systémy Android a iOS. Více informací mohou najít zájemci na speciální webové stránce: http://www.arte.tv/sites/se­iten/arte360-die-plattform-fur-360vr-videos/. Aplikace je k dispozici zdarma a funguje i v České republice.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).