Hlavní navigace

Ask.com vzdává boj s Googlem a Yahoo

13. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vyhledávač Ask.com (dříve Ask Jeeves) podle deníku The Wall Street Journal oznámil novou strategii, která znamená rezignaci na předchozí úsilí soupeřit s Googlem a Yahoo o „masového“ uživatele. Nově se Ask.com zaměří na technicky zdatnější publikum, které umí pokládat celé dotazy namísto samotných klíčových slov (přičemž ve vyhledávání pomocí dotazů je Ask.com již tradičně vnímán jako silný). Po případné akvizici Yahoo ze strany Microsoftu tak na globálním trhu s vyhledáváním zůstanou pouze dva…

Vyhledávač Ask.com (dříve Ask Jeeves) podle deníku The Wall Street Journal oznámil novou strategii, která znamená rezignaci na předchozí úsilí soupeřit s Googlem a Yahoo o „masového“ uživatele. Nově se Ask.com zaměří na technicky zdatnější publikum, které umí pokládat celé dotazy namísto samotných klíčových slov (přičemž ve vyhledávání pomocí dotazů je Ask.com již tradičně vnímán jako silný). Po případné akvizici Yahoo ze strany Microsoftu tak na globálním trhu s vyhledáváním zůstanou pouze dva hlavní hráči: Google, který dnes drží jeho zhruba dvě třetiny, a Yahoo/Microsoft, který by dohromady mohl dát téměř třetinový podíl. Současný podíl Ask.com se pohybuje pod pěti procenty. Předchozí verzi hledání, která se snažila cílit na širší publikum, přitom Ask.com spustil teprve loni v létě. (The Wall Street Journal)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je ředitelem médií vydavatelství Internet Info. V letech 2005 – 2008 působil jako šéfredaktor serveru Lupa.cz. Vystudoval Fakultu informatiky MU a Fakultu sociálních věd UK. Online komunikaci se věnuje i na svém blogu www.alesmiklik.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).