Hlavní navigace

Astra 3B potvrdila pozici nejdůležitějšího satelitu pro čs. diváka

14. 4. 2012
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Satelit Astra 3B si opět upevnil pozici jedničky mezi družicemi, z nichž Češi přijímají televizi. Skylink na něm nově nabízí Eurosport 2 HD.

Eurosport 2 HD v nabídce Skylinku, míří sem i TV Lux

Hned dva poskytovatelé placené televize v České republice oznámili, že v blízké době zařadí do svojí programové nabídky Eurosport 2 HD s českou lokalizací. Jedním z nich je největší satelitní služba Skylink, druhým pak jihomoravská společnost Self servis, která jej nabídne společně s Eurosportem HD ve svojí „bezdrátové kabelovce“ (mikrovlnné vysílání MMDS) HD Signal (bývalá Spray TV). Tu mohou naladit diváci v Praze, Brně, Ostravě, Plzni, Olomouci a Jihlavě. Skylink zařadil Eurosport 2 HD do svojí nabídky již v pátek. Dostupný je pouze na nových kartách Irdeto a Irdeto ICE v programových nabídkách Kombi, HD Plus, Multi HD a Komplet. Cena zmiňovaných balíčků se nijak nemění. Zařazením Eurosport 2 HD se v programové nabídce Skylinku celkový počet programů ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) zvyšuje na 23, uvedl Skylink. Pozici 23,5 stupně východně si pro své šíření chce vybrat i křesťanská televize Lux, která doposud využívala služeb konkurenční družice Thor.

Jan Potůček: Eurosport 2 HD míří do satelitního Skylinku a kabelovky HD Signal

Lukáš Polák: Křesťanská televize Lux začala testovat na satelitu Astra 3B. O ostrém vysílání jedná

Vlastník TV Joj projevil zájem o televizi Prima

Patrik Tkáč, spolumajitel skupiny J&T Finance Group, která na Slovensku vlastní komerční televize Joj a Joj Plus, chce získat poloviční podíl také ve společnosti FTV Prima. Právě ta je v České republice provozovatelem televizí Prima family, Prima Cool a Prima love. Tkáč to uvedl ve čtvrtečním rozhovoru pro Hospodářské noviny. FTV Prima je polovičním vlastníkem Prima Group. Stojí za ní podnikatel Ivan Zach. Druhou část drží švédská skupina MTG. Doufáme, že se něco urodí kolem televizí, zkoušíme zprava zleva jednat s Ivanem Zachem o koupi TV Prima. Zatím bez výsledku, asi o prodeji zatím nepřemýšlí. Ale nejsou jen televize, je i internet, tiskoviny…, přiznal v rozhovoru pro Hospodářské noviny Patrik Tkáč. O „námluvách“ vlastníka TV Joj s majitelem Primy informoval nedávno i ekonomický deník E15. V současné době se díváme na další aktiva na českém trhu, uvedl tehdy pro list podnikatel Richard Filmel, který se označuje jako majitel firmy Joj Media House.

Ivana Dvorská, DigiZone.cz

Budova Prima Group na pražské Palmovce.

Lukáš Polák: Vlastník TV Joj chce získat poloviční podíl Primy. Její majitel však nabídkám odolává

Nova Sport získala NHL exkluzivně na další čtyři roky

Exkluzivní práva na vysílání kompletní kanadsko-americké NHL až do roku 2016 získal placený kabelový a satelitní kanál Nova Sport. Oproti nynějšímu stavu nabídne dvojnásobný počet přenosů, v sezóně bude vysílat NHL dokonce každý den. Bude to osm zápasů týdně v HD kvalitě plus kompletní play off, Stanley Cup, zápasy All Star, Winter Classic a podobně. Celkem 250 přenosů za sezónu, řekl serveru DigiZone.cz ředitel Novy Sport Marek Kindernay. Nova Sport má exkluzivitu pro vysílání NHL v České republice a na Slovensku. Pro stejné teritorium pak získala až do roku 2014 exkluzivní práva na vysílání závodů Moto GP. Přenosy NHL a Moto GP se kromě Novy Sport objeví i v placené videoslužbě Voyo.cz na internetu a prostřednictvím vybraných chytrých televizorů Panasonic a Samsung (v nich se widget pro sledování Voya objeví v polovině letošního roku).


Autor: Nova Sport

Jan Potůček: Nova Sport získala vysílací práva na NHL do roku 2016 a Moto GP do roku 2014

Stručně

Je to jako s přechodem z černobílého na barevné televizní vysílání, nebo ještě lépe – z analogového na digitální signál. Tak, jak se vyvíjí technologie, musí ji satelitní operátoři upgradovat, aby drželi alespoň přibližně krok s piráty, kteří se neustále snaží pronikat nelegálně do jejich programových nabídek. Operátoři CS Link a Skylink chystají ukončení podpory kódovacího systému CryptoWorks. Týkat se to bude i neplacených stanic.

Lukáš Polák: Osud neplacených kanálů na kartách CryptoWorks? Zatím je ve hvězdách

Pokud jste majiteli televizorů značky Samsung, pak se jistě těšíte na zpřístupnění videotéky Voyo.cz, tedy archivu televize Nova, která nabízí mimo jiné i videopůjčovnu a vybrané živé přenosy Novy Sport. Nemusíte mít ale nutně vyhráno. Voyo.cz totiž bude dostupné pouze na modelech televizorů a Blu-ray přehrávačů z letošního a loňského roku. Serveru DigiZone.cz to potvrdila Marie Fianová z tiskového oddělení televize.

Lukáš Polák: Majitelé starších televizí Samsung mají smůlu. Voyo bude pouze v modelech 2011 a 2012

Nový programový balíček placených programů pro finančně citlivé zákazníky začala nabízet největší česká satelitní služba Skylink. Klientům, kteří dosud přijímají základní bezplatné programy a nechce se jim předplácet balíček Multi za 290 korun měsíčně, předkládá nabídku Mini s deseti placenými televizemi za 179 korun měsíčně. Informovala o tom marketingová a PR manažerka Skylinku a CS Linku Lucie Gleichová.

Jan Potůček: Skylink zavádí nový programový balíček Mini, deset kanálů za 179 Kč

Satelitní diváci, kteří se zajímají o oblast severní Afriky, konkrétně Egypta, mohou zajásat. Na družici Astra 1L, pozice 19,2 stupně východně, se objevila nová německá televize Aegypten TV. Podle zkušebního vysílání, které se skládá prozatím pouze ze dvou statických obrazovek, jež se v pravidelných intervalech mění, má kanál zahájit vysílání až v září. Distributorem programu bude společnost Media Broadcast.

Lukáš Polák: Do Egypta bude lákat diváky nová nekódovaná televize na satelitu Astra

Zábavný pořad filmového kanálu HBO Na stojáka, který nabízel divákům baviče „z ulice“, bude vysílat od září druhý program České televize. Informovaly o tom Deníky, kterým tuto informaci sdělil producent pořadu Ondřej Trojan. HBO chystá jiné projekty a pro nás je to jednoznačně výhoda, konstatoval Trojan. Záběr ČT je širší a účinkující se víc zviditelní. Navíc podobný žánr na obrazovce ČT dlouho chyběl, pochválil si producent.

Lukáš Polák: Stand up comedy show Na stojáka bude vysílat místo HBO Česká televize na ČT 2

ebf - partner 1

Přímý přenos velkého zábavného pořadu s Halinou Pawlowskou Pomozte dětem 2012 vysílala v pondělí Česká televize předtočený. Serveru DigiZone.cz to řekl zdroj z Kavčích hor, který si přál zůstat v anonymitě, tuto skutečnost potvrdila našemu webu i mluvčí veřejnoprávního média Michaela Fričová. Podle našich informací se pořad předtáčel během minulého víkendu v sobotu.

Lukáš Polák: Česká televize balamutila diváky. Sbírku Pomozte dětem vysílala ze záznamu

Nejdůležitější událost tohoto týdne byla (je):

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).