Hlavní navigace

Avatar už má datum televizní premiéry, 20. března ve 20 hodin na HBO

7. 2. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
7. 2. 2011

Americký akční sci-fi thriller Avatar, který znamenal významný milník v trojrozměrném zobrazování, už má stanovené datum, kdy dorazí do domácností prostřednictvím klasických obrazovek. V tuzemských kinech se objevil snímek režiséra Jamese Camerona, jenž stojí například za úspěchem Terminátora, Vetřelce nebo Titanicu, 17. prosince 2009, na Blu-ray a DVD 26. dubna loňského roku, svou televizní premiéru bude mít 20. března ve 20 hodin na filmovém kanálu HBO.

KL24

ČTĚTE TAKÉ: Seriály budeme uvádět co nejrychleji od premiéry v USA, slibuje HBO

Diváci si budou moci vybrat ze dvou jazykových stop – české a originální. Film se bude vysílat ve Full HD kvalitě se zvukem Dolby Digital 5.1. Avatar přivádí diváky do střetu dvou odlišných civilizací. Nově objevená vzdálená planeta Pandora je mírumilovné místo s obyvatelstvem Na‘vi, žijícím v souladu s tamní vegetací planety. Pobyt na Pandoře je ovšem pro člověka možný teprve po vytvoření jeho genetického dvojníka, hybrida Avatara, který může být ovládán psychikou oddělenou od lidského těla a fyzicky odpovídá původnímu obyvatelstvu Pandory. Film se stal z pohledu zisku nejvýdělečnějším snímkem kinematografi­e vůbec.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).