Hlavní navigace

Bankrot Nortelu ohrožuje olympiádu

26. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dne 13. ledna 2009 se Nortel uchýlil pod ochranu Kapitoly 11 a 15, tedy požádal o ochranu před věřiteli, což je poslední možnost záchrany před konečným krachem firmy (Nortel před bankrotem (doplněno)). Postupem času se ukazuje, že případný krach tak velké společnosti bude mít dopady na nejrůznějších místech. Již nyní se spekuluje o tom, jak a zda ohrozí bankrot Nortelu olympiádu. Pro zimní olympiádu v roce 2010 ve Vancouveru a letní v roce 2012 v Londýně měl být totiž jedním z hlavních sponzorů…

Dne 13. ledna 2009 se Nortel uchýlil pod ochranu Kapitoly 11 a 15, tedy požádal o ochranu před věřiteli, což je poslední možnost záchrany před konečným krachem firmy (Nortel před bankrotem (doplněno)). Postupem času se ukazuje, že případný krach tak velké společnosti bude mít dopady na nejrůznějších místech. Již nyní se spekuluje o tom, jak a zda ohrozí bankrot Nortelu olympiádu. Pro zimní olympiádu v roce 2010 ve Vancouveru a letní v roce 2012 v Londýně měl být totiž jedním z hlavních sponzorů, který měl zajistit síťovou infrastrukturu. Za tuto čest společnost má zaplatit 44 milionů euro v službách, síťové infrastruktuře i penězích jen za olympiádu v Londýně. Za akci ve Vancouveru prý již technologie byla dodána a účast zaplacena a vše bude v březnu 2009 připraveno. Podrobně referuje IHT.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).