Hlavní navigace

Bavorský digitální rozhlas zachytitelný v Čechách opouští další stanice

6. 1. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

MagicStar byla šířena prostřednictvím vysílačů menšího výkonu v několika bavorských městech. Nechyběla ani jako součást multiplexu na kanálu 11C v Mnichově.

Po několika měsících, kdy se situaci na poli digitálního rozhlasu (DAB) v Bavorsku stabilizovala a zdálo se, že programová nabídka se už nebude měnit k horšímu, stanice měly naopak přibývat, oznámil provozovatel dalšího digitálního okruhu přerušení distribuce tohoto způsobu signálu. Jde konkrétně o internetovou stanici MagicStar. Ta oznámila tento krok prostřednictvím svých webových stránek. Distribuce prostřednictvím technologie DAB bude probíhat do 28. února, už 15. ledna ale ukončí stanice své šíření na satelitu Astra.

CIF24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Bavorskou rozhlasovou síť zachytitelnou v Čechách na kanálu 12D čekají změny

Jak informoval provozovatel stanice prostřednictvím svého profilu na sociální síti Facebook, za odchodem z DAB v Bavorsku stojí především financování digitálního programu. MagicStar nevysílala žádnou reklamu a hodlá u toho zůstat i nadále. V současné době není možné na trhu fungovat čistě jako DAB program, uvedla stanice. Firma tak měla v tomto směru pouze výdaje a žádné příjmy. Bavorský regulátor BLM neváhal a vypsal už na kapacitu MagicStar výběrové řízení. Zájemci se mohou hlásit pouze do 13. ledna.

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).