Hlavní navigace

BBC oznámila redukci satelitní kapacity. BBC News v Evropě končí

6. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 9. 2011

Britský zpravodajský televizní kanál BBC News už nebude možné sledovat v Evropě. V rámci redukce satelitní kapacity tamního veřejnoprávního média dojde k jeho přechodu z pozice 28,5/28,2 stupně východně z takzvaného evropského svazku na britský. Pokud by chtěl tedy zájemce nadále program ze satelitu sledovat, bude potřebovat parabolu o průměru přibližně dva metry a vyšší.

ČTĚTE TAKÉ: BBC News spustila zpravodajství v chytrých TV. Dostupné je i v Česku

UX DAy - tip 2

Spolu s BBC News dojde 19. září také k přechodu do britského svazku u méně atraktivních kanálů BBC Parliament a BBC Alba. BBC News se konkrétně přesune na satelit Astra 2D, transpondér (frekvence) číslo 47 (10,80275 GHz horizontálně). 26. září se přesune na novou frekvenci také několik interaktivních obrazovek a 7. října ukončí BBC distribuci signálu na transpondéru číslo 38 (frekvence 12,441 GHz s vertikální polarizací). Diváků v Británii se paradoxně změna většinou nedotkne. Většina z nich má boxy pro služby Freesat nebo Sky UK, kde proběhne automaticky.

Zdroj: ukfree.tv

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).