Hlavní navigace

BBC prodává svůj podíl v kabelovém a satelitním kanálu Animal Planet

16. 11. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
16. 11. 2010

Poloviční podíl v placeném kabelovém a satelitním programu Animal Planet prodá BBC Worldwide, obchodní divize britské veřejnoprávní televize BBC. Za 156 milionů dolarů (asi 2,8 miliardy korun) jej získá Discovery Channel, majitel druhé poloviny Animal Planet, a stane se tak jeho stoprocentním vlastníkem. Informuje o tom server Broadbandtvnew­s.com.

K TÉMATU: Kdo je kdo na kabelu a satelitu: programy z rodiny Discovery

BRAND24

Obchod má umožnit BBC Worldwide soustředit se na rozvoj svých vlastních značek, především programů BBC America, BBC Entertainment, BBC Knowledge, BBC Lifestyle, BBC HD a CBeebies. Spuštění a rozvoj mezinárodních kanálů pod značkou BBC je pro nás důležitou prioritou a prodej padesátiprocentního podílu v Animal Planet nám umožní soustředit se právě na ni, prohlásil generální ředitel BBC Worldwide John Smith.

Animal Planet vznikl jako společný projekt BBC Worldwide a Discovery Channel v říjnu 1996. Před čtyřmi lety se BBC zbavila dvacetiprocentního podílu v tomto kanálu. Vedle prodeje zbylého podílu se BBC Worldwide dohodla s Discovery Channel na společné koprodukci pořadů v Severní Americe v následujících dvou letech.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).