Hlavní navigace

BBC se musí podělit o koncesionářské poplatky s Channel 4

26. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
26. 6. 2007

Britská veřejnoprávní korporace BBC už nebude jediným příjemcem koncesionářských poplatků na britských ostrovech. Část peněz získá také komerční televize Channel 4, která částečně plní funkci veřejné služby a požádala britskou ministryni kultury Tessu Jowellovou o příspěvek na pokrytí nákladů spojených s digitalizací. Upozorňuje na to server ČRo Digital.

BRAND24

Channel 4 o finanční podporu žádal už dříve, protože bez ní prý není zcela schopen plnit úkoly veřejné služby uložené zákonem. Důvodem jsou klesající příjmy z prodeje reklamních časů. Jenom loni stanice zaznamenala meziroční pokles o 70 procent. Oproti tomu provozovateli enormně rostou náklady kvůli provozu několika nových digitálních programů.

Britský regulační úřad Ofcom žádost stanice podpořil, ale nelíbí se mu, že Channel 4 snížil náklady na zpravodajství, publicistiku a náboženské vysílání. Britská vláda schválila, že po dobu následujících šesti let získá Channel 4 z koncesionář­ských poplatků celkovou částku 14 milionů liber. Podle ministryně Jowellové ale bude stanice pod přísným dohledem, zejména co se týče kvality vysílaných pořadů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).