Hlavní navigace

BBC World a BBC News 24 se přejmenovaly

21. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
21. 4. 2008

Úderem dnešního dne provedla britská BBC změny u dvou svých televizních kanálů. Konkrétně jde o BBC World a BBC News 24. Relaunchem prošla nejen grafika, ale i názvy těchto televizí. První z nich se ode dneška jmenuje BBC World News a druhý BBC News. Jak dnes píše ve svém editoriálu šéf BBC World Service Richard Porter, jde o velmi významnou změnu, a to ze dvou důvodů. Prvním je to, protože BBC si nechala udělat průzkum a zjistila, že nové názvy budou lépe korespondovat s jejich obsahem, a druhý, protože tyto dva kanály chtějí být ve shodě s vývojem událostí jak v rozhlase, televizi tak i na internetu.

V průběhu let se obsah BBC World významně změnil. Vyhověli jsme požadavku našich diváků a zvýšili jsme více zaměření na zpravodajství a aktuální dění. V současnosti například přinášíme do hodiny čtyřikrát světové dění, stejně tak jako americké. Rozšířili jsme také zpravodajství z business sféry a sportu, napsal k posledním změnám Porter.

cif 24 - early cena - média

BBC World News a BBC News je možné sledovat v České republice prostřednictvím řady platforem (kabel, IPTV atd.), volně stanice vysílají např. ze satelitu.

BBC World (video na YouTube):
BBC News – World News – 2007 (stará ID)
BBC World News titles 21st April 2008 (nová ID)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).