Hlavní navigace

Bedna.tv startuje v prosinci

27. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nový videoprojekt v Česku má odstartovat prvního prosince. Bedna.tv, jak se projekt jmenuje, měl včera tiskovou konferenci a spustil ochutnávkové stránky. O tom, co se skrývá pod sloganem Vypni televizi, zapni Bednu, informuje detailně server DigiZone, referuje i o plánech televize, takže se omezíme jen na konstatování, že o Bedna.tv se místy tvrdí, že jde o další buřičský a mystifikační projekt Ztohoven. Čemuž nenasvědčuje založená akciová společnost s vkladem dvou milionů korun (informacím o…

Nový videoprojekt v Česku má odstartovat prvního prosince. Bedna.tv, jak se projekt jmenuje, měl včera tiskovou konferenci a spustil ochutnávkové stránky. O tom, co se skrývá pod sloganem Vypni televizi, zapni Bednu, informuje detailně server DigiZone, referuje i o plánech televize, takže se omezíme jen na konstatování, že o Bedna.tv se místy tvrdí, že jde o další buřičský a mystifikační projekt Ztohoven. Čemuž nenasvědčuje založená akciová společnost s vkladem dvou milionů korun (informacím o investici 40 miliónů korun věřit můžete a nemusíte).

Co stojí za podívání, jsou ty ochutnávkové stránky na Bedna.tv – jsou na nich vidět kreativně a dobře sestříhaná videa, je ale také poznat, že s internetovou postprodukcí chyběla zkušenost, videa jsou prokládaná, což způsobuje ty vertikální proužky při rychlých změnách scén. Což je naštěstí zatím jediný zádrhel. Jak bude zvládnuta distribuce videa většímu počtu uživatelů, to se uvidí v praxi. Videa zatím z žádného distribuovaného systému netečou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).