Hlavní navigace

Bethesda jde po Minecraftu, nelíbí se "Scrolls" v názvu

8. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Tvůrce populární hry Minecraft čelí hněvu Bethesdy. V patnáctistránkovém dokumentu se Bethesda prostřednictvím právníků dožaduje ukončení používání „Scrolls“ v názvu. Markus Persson vysvětluje další detaily v Bethesda are suing us, here’s the full story! Just got a letter from Bethesta's lawyers. They claim „Scrolls“ infringes on their trademark and everyone will confuse it with Skyrim. (@notch na Twitteru)

Tvůrce populární hry Minecraft čelí hněvu Bethesdy. V patnáctistrán­kovém dokumentu se Bethesda prostřednictvím právníků dožaduje ukončení používání „Scrolls“ v názvu. Markus Persson vysvětluje další detaily v Bethesda are suing us, here’s the full story!

Just got a letter from Bethesta's lawyers. They claim „Scrolls“ infringes on their trademark and everyone will confuse it with Skyrim. (@notch na Twitteru)

„Scrolls“ je druhou obchodní známkou, kterou si Persson registroval a jde o hru, na které teprve pracuje. Bethesda má se jménem problém, protože by mohlo docházet k záměně s titulem „The Elder Scrolls“ – to bylo také důvodem dřívější komunikace s Bethesdou (respektive právníky Bethesdy), kterou Parsson zmiňuje na svém blogu.

Persson zároveň na Twitteru oznámil, že se již prodaly 3 miliony kopií Minecraftu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).