Hlavní navigace

Bezpečnostní díra umožňuje aktivovat legální kopii Windows 8 zdarma

21. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nová verze operačního systému Windows může být aktivována a to legálně, aniž by za ni uživatel zaplatil. Na vině je bezpečnostní díra, která umožňuje legalizovat Windows 8 i bez aktivačního klíče. Stačí získat instalační soubor, provést instalaci s jakýmkoli platným aktivačním klíčem (je jedno, zdali už byl dříve použit k aktivaci) a Windows aktivovat prostřednictvím tzv. KMS (Key Management System). Takto aktivované Windows mohou být bez omezení používány 180 dní.

Nová verze operačního systému Windows může být aktivována a to legálně, aniž by za ni uživatel zaplatil. Na vině je bezpečnostní díra, která umožňuje legalizovat Windows 8 i bez aktivačního klíče.

Stačí získat instalační soubor, provést instalaci s jakýmkoli platným aktivačním klíčem (je jedno, zdali už byl dříve použit k aktivaci) a Windows aktivovat prostřednictvím tzv. KMS (Key Management System). Takto aktivované Windows mohou být bez omezení používány 180 dní.

Pokud jsou v této době Windows upgradovány na edici Media Center, dojde k jejich legalizaci. Microsoft totiž v současné době nabízí produktové klíče k Windows Media Center zdarma. Při upgradu na Media Center ale Microsoft neověřuje platnost aktivace přes KMS. Tudíž je po úspěšném upgradu nainstalovaná kopie Windows považována za legální.

Zdroj: WindowsWave

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).