Hlavní navigace

Bing funguje už rok, Google z něj zatím strach mít nemusí

8. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Bing bez nějakých velkých fanfár oslavil první narozeniny. Další z pokusů Microsoftu prorazit na poli webových vyhledávačů byl spuštěn loni začátkem června. O nástupci vyhledávače Windows Live Search se ale psalo a mluvilo již mnohem dříve. První zvěsti pronikly na veřejnost už na podzim 2008. Později se z tajemného projektu Kumo vyklubal právě Bing. Díru do světa však ani po roce neudělal. V květnu tohoto roku jeho tržní podíl dle statistik Net Applications činil pouze 3,24 procenta a víceméně…

Bing bez nějakých velkých fanfár oslavil první narozeniny. Další z pokusů Microsoftu prorazit na poli webových vyhledávačů byl spuštěn loni začátkem června. O nástupci vyhledávače Windows Live Search se ale psalo a mluvilo již mnohem dříve. První zvěsti pronikly na veřejnost už na podzim 2008. Později se z tajemného projektu Kumo vyklubal právě Bing. Díru do světa však ani po roce neudělal. V květnu tohoto roku jeho tržní podíl dle statistik Net Applications činil pouze 3,24 procenta a víceméně celý první rok se pohyboval těsně nad třemi procenty.

Do kategorie úspěchů by se dala zařadit spolupráce s portálem Yahoo, kterou prozatím vyvrcholily několikaleté námluvy Microsoftu a tohoto amerického portálu (když už sešlo z možnosti, že by celý portál Yahoo byl koupen Microsoftem). Microsoft se nyní dál snaží tlačit Bing směrem k uživatelům. Je tu třeba slevový program pro OEM partnery nasazující Office 2010 Starter, kteří mohou licence pořídit levněji při přednastavení vyhledávače Bing na prodávaných počítačích. Bing bude také integrován do nové sady Windows Live Essentials. Bing ale není jen vyhledávač. Pod jeho značku Microsoft přesunul také své internetové mapy, takže místo Windows Live Local Search vznikly Bing Maps.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).