Hlavní navigace

Může Google propagovat své vlastní služby?

3. 1. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vývojář Blake Ross spojený s webovým prohlížečem Firefox se pustil do otevřené kritiky vyhledávače Google kvůli tzv. tipům. Jde o to, že Google už nějaký čas nad výsledky hledání zobrazuje jako tip odkazy na některé své projekty typu Picasa Web Album, Google Calendar a podobně. Zobrazení tipů se samozřejmě řídí zadaným dotazem. Blake Ross tvrdí, že je to nevhodné i prý proto, že Google propaguje své vlastní služby, které nejsou vždy nejlepší. Na Internetu se ihned rozhořela diskuze zda-li se…

Vývojář Blake Ross spojený s webovým prohlížečem Firefox se pustil do otevřené kritiky vyhledávače Google kvůli tzv. tipům. Jde o to, že Google už nějaký čas nad výsledky hledání zobrazuje jako tip odkazy na některé své projekty typu Picasa Web Album, Google Calendar a podobně. Zobrazení tipů se samozřejmě řídí zadaným dotazem. Blake Ross tvrdí, že je to nevhodné i prý proto, že Google propaguje své vlastní služby, které nejsou vždy nejlepší. Na Internetu se ihned rozhořela diskuze zda-li se takto Google může chovat a nakolik je to vhodné. Jaký je váš názor? Může Google z jistého „morálního“ hlediska takto propagovat své služby a hlavně – měl by tak i činit? Diskuze čeká na vaše názory :-)

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).