Hlavní navigace

Boj o první místo ve skupině strhal rekordy sledovanosti. Přenos ale padal

18. 5. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Poslední souboj v základní skupině otestoval servery O2 především proto, že zápas začínal ještě před polednem.

Moskevský turnaj měl podle předpokladů O2 překonat rekordy ve sledovanosti, které dosud drželo březnové biatlonové mistrovství. A to se také stalo. 

Včerejší zápas se stal se 320 tisícovkami diváků zatím nejsledovanější sportovní událostí na internetu. Nahrál tomu především čas, ve kterém zápas startoval. 

Problémy přišly během druhé třetiny. „Pár minut během druhé třetiny mohli mít někteří diváci problém se streamingem,“ dodává mluvčí operátora Lucie Pecháčková

O2 se rozhodlo před šampionátem zvýšit rychlost připojení své streamovací platformy do národního propojovacího uzlu NIX.CZ. Celková kapacita v českém neutrálním bodě se během šampionátu zdvojnásobí z původních 200 Gbit/s na 400 Gbit/s.

Sportovní fanoušci už podobné výpadky znají. Při letošním fotbalovém derby Sparta – Slavia zase došlo k přetížení autorizačního serveru, přes který se uživatelé přihlašují k webové a mobilní aplikaci O2 TV. 

MMF24

ČT se za výpadek omluvila na facebookovém profilu ČT Sport. „Oproti běžné návštěvnosti streamů, ale také oproti loňskému hokejovému šampionátu, došlo dnes k takovému výkyvu návštěvnosti, který lze jen obtížně předvídat. A to proto, že nekoresponduje s údaji o běžném nárůstu uživatelů českého internetu,“ zní komentář televizních sporťáků. 

Veřejnoprávní televize už ale podobné případy pamatuje. Během olympiády v Soči padaly její streamy při podobné sledovanosti. A i kvůli tomu přešla k O2

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).