Hlavní navigace

Bolek Polívka hlavním hrdinou nové trilogie povídek České televize

21. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 3. 2012

Tři povídkové příběhy, v nichž si hlavní roli zahraje Bolek Polívka, začal v těchto dnech pro brněnské studio České televize natáčet režisér Zdeněk Zelenka. Tři příběhy, čtyři rozdílné charaktery lidí – v jednom z příběhů si totiž Bolek Polívka zahraje dvojroli. Dále hrají Jiří Pecha a herci převážně z moravských divadel. Výjimkou jsou jen Nela Boudová, Martin Kraus a Jan Hofman, sdělila mluvčí brněnské ČT Hana Orošová.

K TÉMATU: ČT zveřejnila šéfy producentských skupin. Je jich 14, nechybí ani Jan Štern

Tipy C

Povídky ponesou názvy Romance, Exekutor a Jak za starých časů. V Romanci ztvární Bolek Polívka postavu úspěšného developera, který udržuje čilé kontakty s politiky a tahá v pozadí za nitky. V Exekutorovi bude pro změnu neúprosným úředníkem, kterému je zákon nade vše. V povídce Jak za starých časů se z Bolka Polívky stane mlčenlivý jevištní mistr v divadle. Autorem scénářů je Martin Bezouška.

O tom, že je Bolek Polívka herec mimořádných kvalit jsem se přesvědčil například při natáčení mého filmu Hodina klavíru, kde ztvárnil citlivou, dojemnou, psychologicky věrohodnou postavu, napsanou Jiřím Hubačem, říká režisér Zdeněk Zelenka. Jakmile jsem dostal nabídku na natočení tří povídek s Bolkem v hlavní roli, nezaváhal jsem proto ani vteřinu. Zároveň jsem si ale uvědomil, jak nelehký to bude úkol, protože připravit pro něho tři naprosto odlišné herecké úlohy je sice nesmírně lákavé, ale také obtížné.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).