Hlavní navigace

Březnové změny v programové nabídce IPTV operátorů

6. 3. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ SROVNÁNÍ – Od 1. března došlo k několika změnám v programové nabídce největších IPTV operátorů.

Proto jsme také připravili aktuální verzi srovnání programové nabídky u operátorů O2 TV, T-Mobile TV a Digi2Go.

ÚNOROVÉ SROVNÁNÍ: Jarní přehled programové nabídky vybraných IPTV služeb

T-Mobile

Na základě soudního rozhodnutí byly z nabídky vyřazeny programy Markíza, Markíza HD, TV Doma, TV Doma HD a Dajto. Nahrazeny kanály Markíza International a Markíza International HD. TV Doma, TV Doma HD a Dajto vyřazeny bez náhrady.

Aktuální nabídka slovenských programů.
Autor: T-Mobile

Aktuální nabídka slovenských programů.

Na základě upozornění od jednoho z našich čtenářů byly ze srovnání vyřazeny programy France 2 a France 3, které T-Mobile vyřadil už před delší dobou z důvodu geoblokace. Zprávu o této programově změně ale oficiálně nevydal.

O2

Z O2 TV byl taktéž na základě soudního rozhodnutí vyřazen program Markíza (pozice 14) a nahrazen kanálem Markíza International (na stejné pozici). Aktuálně vysílaný program má sice v příznaku „HD“, ale při pohledu na obrazovku a srovnání, kupříkladu s Primou HD, je vidět mírně neostrý nápis „International“, který je součástí loga. Stejně tak jsou viditelné drobné digitální artefakty kolem celého loga a mírná neostrost celého obrazu. Dle mého názoru se o HD nejedná.

Další změna se týká umístění stanice do tarifu, Retro Music TV byla někdy během 1. března přesunuta z tarifu M do tarifů L a XL. Také bez oficiálního oznámení.

A poslední změna v počtu nabízených programů přišla se startem balíčku Svět. Původně plánované „v průběhu března“ z tiskové zprávy operátora se změnilo na 1. března, kdy již byly všechny plánované programy zprovozněny a počet aktuálně nabízených programů vzrostl na 176.

Ještě se krátce zastavím u několika skutečností, které jsem zaznamenal a ověřil z vysílání:

  • NetViet VTC 10 je vysílán v podivném formátu, obraz jako „windowbox“, ale logo je nasazeno až na přelom obrazu a černého vodorovného pruhu, titulky jsou vloženy až pod obraz do spodního černého pruhu
  • VT1 a VT3 jsou zase vysílány s příznakem HD, i když to není v popisu zmíněno
  • U některých programů zatím není funkční program v EPG
  • Pokud je na Rai 1 vysílán sportovní přenos, na který má práva O2, je pouze černá obrazovka (kupříkladu zápas Lazio–Řím), což je ovšem z hlediska držitele práv zcela logický krok
  • Ruské programy Russkij bestseller a Mult (v EPG uváděno jako Moolt) jsou vysílány taktéž jako „windowbox“. U TV 1000 dochází k nekorektnímu přepočtu na fullscreen, i když zde si nejsem jist, jestli toto nepůsobí použitý zobrazovač

Přehled programových pozic nově přidaných programů v rastru O2 TV zde:

Digi Czech Republic

Služba Digi2Go nenabízela programy skupiny Markíza již před 1. březnem, takže zde k žádné změně nedošlo. Žádné programy nebyly podle aktuální nabídky ani přidány, ani odebrány.

ebf - partner 1

Srovnání programové nabídky

Vzhledem k těmto změnám doznalo změn i srovnání nabídek, jehož upravenou verzi vám zde přinášíme.

KE STAŽENÍ: Srovnání programových nabídek IPTV operátorů, březen 2017

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Příznivec a znalec IPTV technologie, externí spolupracovník redakce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).