Hlavní navigace

Britská ITV 1 HD startuje. Přeruší nekódované vysílání pro Evropu?

1. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 4. 2010

britských platformách Sky, Virgin Media a Freesat dnes oficiálně zahajuje vysílání komerční stanice ITV 1 ve své HD verzi. Tu měli doposud možnost sledovat také satelitní nadšenci téměř v celé Evropě prostřednictvím pozice 28,2 st. východně. Jelikož však bylo vysílání určeno pouze pro Británii, diváci k jeho naladění museli zadávat parametry manuálně nebo je nastavit prostřednictvím počítače.

Od dnešního rána je v této platformě však pouze černá obrazovka s velkým logem ITV 1 HD, která zájemcům oznamuje, že vysílání bude spuštěno zítra v 6 hodin ráno a šíření kanálu Men and Motors bylo ukončeno. Satelitní divák musí doufat v to, že program ITV 1 se zítra na pozici pro Evropu opět objeví. Nedávno totiž bylo zahájeno jeho vysílání pouze pro Ostrovy na frekvenci 10832/H v tzv. britském svazku a signál je možné v Česku zachytit pouze s parabolou velkých rozměrů (okolo dvou metrů).

Toto oznámení čekalo dnes ráno na evropské diváky kanálu ITV 1 HD. (Foto: autor)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).