Hlavní navigace

Britská petice za nižší ceny nových Windows Vista

23. 2. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Čeští zákazníci nejsou jediní, kterým se nelíbí vysoká cena Windows Vista na místním trhu ve srovnání s cenou v USA. Britové od poznámek v diskuzních fórech přešli k internetové petici, ve které se dožadují, aby ministerský předseda Tony Blair zatlačil na Microsoft. Organizátoři petice uvádějí, že ve Velké Británii stojí nejdražší edice Windows Vista zvaná Ultimate 350 liber, kdežto v USA v přepočtu jen 195 liber a přitom v nich není žádný rozdíl a to včetně jazykové mutace systému. V České…

Čeští zákazníci nejsou jediní, kterým se nelíbí vysoká cena Windows Vista na místním trhu ve srovnání s cenou v USA. Britové od poznámek v diskuzních fórech přešli k internetové petici, ve které se dožadují, aby ministerský předseda Tony Blair zatlačil na Microsoft. Organizátoři petice uvádějí, že ve Velké Británii stojí nejdražší edice Windows Vista zvaná Ultimate 350 liber, kdežto v USA v přepočtu jen 195 liber a přitom v nich není žádný rozdíl a to včetně jazykové mutace systému. V České republice nyní obchodníci na česká krabicová Windows Vista Ultimate přijímají předobjednávky. Ceny se pohybují okolo 13.000 Kč. Cena anglické verze, která je ihned k odebrání, se příliš neliší. (cdr.cz)

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).