Hlavní navigace

Brněnský Inventic přejmenoval ORM Designer a už nechce být startupem

10. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Necelý rok po vstupu investora Michaela Rostocka Poplara předělal brněnský Inventic svůj ORM Designer. Přichází s novou verzí editoru pro ORM frameworky.

Překopat a znovu. Brněnská firma z Innovation parku Jihomoravského inovačního centra má za sebou nejtěžší období. Od loňského února, kdy jsme vydali ORM Designer 2, jsme udělali velký kus práce. V týmu jsme projekt přestali vnímat jako startup, a proto jsme se rozhodli najít mu nové jméno, tvrdí hlavní programátor a spoluzakladatel Luděk Vodička. Poplarova investice měla sice původně směřovat do expanze služby do zahraničí, ale zatím se firma zaměřila spíš na novou verzi své služby. 

ORM Designeru se tak stává Skipper.  Zaměření aplikace se nemění, je to nástroj umožňující vizuální editaci veškerých ORM elementů – entit a asociací, ale i složitějších objektů jako je dědičnost a ORM vlastnosti specifické pro daný framework, tvrdí Vodička. Kromě vývoje aplikace ale musela firma rozjet i marketing. Pro interní potřeby jsme si za poslední rok vytvořili nové nástroje pro správu kampaní, automatické e-maily a monitorování efektivity, dodává.

CIF24

“Michael Rostock nám pomohl jak finančně s procesem brandingu, tak i po stránce mentoringu. Hodně podstatná pro nás byla také účast v JIC v programu Innovation park," tvrdí Vodička s tím, že jejich programátorský nástroj získal už více než tisíc klientů po celém světě. 

Největší zájem je v Německu, Francii a Spojených státech. Raritou pak je Holandsko, které i přes svoji mnohonásobně menší velikost generuje polovinu toho co Německo, dodává s tím, že dalším krokem bude jednoznačně lokalizace webu a aplikace do němčiny, francouzštiny a španělštiny. 

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).