Hlavní navigace

Brouzdání z mobilu nebo tabletu poprvé dosáhlo 20% podílu zhlédnutých stránek

16. 12. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Počítače ustupují do pozadí a mobilní zařízení přebírají jejich roli v řadě případů. K prohlížení webů je oproti loňsku používáme o 53 procent více, říká StatCounter.

Mobilní zařízení se v listopadu postarala o 20% podíl světového brouzdání na Internetu. Uvádí to StatCounter a jde o podíl v užívání, vycházející z počtu zhlédnutých stránek, tedy nikoliv počtu uživatelů či návštěvníků. 

Meziročně využití mobilních technologií stouplo o 53 procent. Přičtěte k tomu klesající zájem o osobní počítače (meziroční pokles prodejů o 10 %) a je jasné, kam směřuje trend. Brouzdání na počítačích či noteboocích v řadě případů přebírají mobilní telefony a tablety.

StatCounter - mobily vs. desktopy

StatCounter – mobily vs. desktopy

Pokud by vás zajímal jiný pohled, jsou tady výsledky od Net Applications, které nevycházejí ze zhlédnutých stránek. Podle nich pochází z chytrých mobilních telefonů či tabletů 13,2 % unikátních návštěvníků. Prostřednictvím www.netmarketshare.com se mimochodem můžete dostat k řadě dalších zajímavých informací.

Podíl mobilních operačních systémů na brouzdání po Internetu

Podíl mobilních operačních systémů na brouzdání po Internetu

Podíl mobilních platforem na brouzdání po Internetu

Podíl mobilních platforem na brouzdání po Internetu

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).