Hlavní navigace

BSkyB chce ve Freeview vysílat placené televize v MPEG-2

28. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
28. 6. 2007

Britský regulátor audiovize a telekomunikací Ofcom zahájil v úterý 26. června veřejnou rozpravu na téma placeného vysílání v dosud bezplatné zemské digitální platformě Freeview. Podnět k tomu dala společnosti BSkyB jako provozovatel stanic a National Grid Wireless, operátor digitálních sítí. BSkyB, která v Británii provozuje placené vysílání přes satelit, chce zpoplatnit také svoje programy v DVB-T.

BSkyB úvahy o zpoplatnění programů ve Freeview (z ang. free – zdarma, view – dívat) oznámila už 8. února letošního roku. Tehdy předpokládala, že třem svým stanicím změní i kompresní standard na MPEG-4. Nyní už je ale jiného názoru a plánuje, alespoň prozatím, zůstat u formátu MPEG-2, ve kterém dosud celá britská digitalizace zemského vysílání probíhala.

WT100

Ofcom předpokládá, že dokument s výsledky provedených konzultací vydá na podzim letošního roku. Po vydání dokument chce Ofcom vydat k dalšímu průběhu digitalizace ve Spojeném království i stanovisko, a to nejlépe už začátkem příštího roku.

Zdroj: DigiTAG.org

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).