Hlavní navigace

Bulvární 13. komnata do České televize nepatří, píše v projektu Fero Fenič

2. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
2. 9. 2011

Pokud se generálním ředitelem České televize stane režisér a dokumentarista Fero Fenič, z programu ČT 1 patrně zmizí divácky úspěšný dokumentární cyklus 13. komnata. Fenič totiž ve svém kandidátském projektu zmiňuje právě tento pořad za příklad formátu, který na veřejnoprávní televizi nepatří a zmínil jej i v rozhovoru pro server Aktuálně.cz. 13. komnata přitom tvoří úspěšný páteční prime time ČT 1. Cyklus vymyslela moderátorka Událostí Iveta Toušlová.

K TÉMATU: Fero Fenič: pozměnil bych program ČT 4 a vrátil pořad typu Česká soda

Nepatří sem kostlivci z normalizačních let typu „zábavného" pořadu Noc plná šlágrů otřesného obsahem i formou. Nepatří sem ani bulvární publicistika typu Třinácté komnaty – nebo některé únavné magazíny několikanásobně suplující jedno téma nebo oslovující jednu cílovou skupinu. Za nimi se pod rouškou veřejné služby ukrývá jen výrobní kšeftaření pro menšiny, které je stejně nesledují, píše Fenič ve svém projektu.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Fero Fenič chce zveřejňovat ceny, za které ČT kupuje pořady od externistů

Fero Fenič by naopak chtěl posílit hodnotnější tvorbu a navrhuje přeformátovat sportovní kanál ČT 4, který je podle něj příliš zaměřen na jednu úzkou skupinu fanoušků sportu. Nově by měla Čtyřka vysílat i pořady věnované zdravému životnímu stylu a vzdělávací formáty. 13. komnata může Feničovi vadit i kvůli tomu, že podobný cyklus pod názvy Gen či Genus vyrábělo jeho produkční studio Febio, které kvůli nedostatku zakázek a především Feničovým sporům se všemi televizemi, pro něž vyrábělo, ukončilo loni svoji činnost.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).