Hlavní navigace

Bývalá mluvčí Novy Michaela Fričová bude hovořit za Českou televizi

3. 1. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
3. 1. 2012

Ladislava Štichu, který opouští post tiskového mluvčího České televize k 30. lednu, nahradí na této pozici Michaela Fričová. Ta už si funkci hlasu televize vyzkoušela na Nově, kde komunikovala s médii za působení tehdejšího generálního ředitele Petra Dvořáka. Právě ten je nyní šéfem veřejnoprávního média z Kavčích hor.

K TÉMATU: Mluvčí České televize Ladislav Šticha končí. Kavčí hory opustí 30. ledna

Jsem velmi rád, že můžeme navázat na naši předchozí spolupráci v oblasti televizního vysílání a pevně věřím, že se nám s novým týmem komunikace podaří posílit u diváků a veřejnosti vnímání České televize jako důležité a respektované veřejné instituce, která je zároveň moderní, otevřenou a fungující společností, uvedl při této příležitosti Petr Dvořák. Komunikace s novináři a odbornou veřejností spadá od ledna nově pod útvar Vnější a vnitřní komunikace, který vede bývalá ředitelka Komunikace Českých aerolinií Daniela Němcová.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Šťastné a veselé (výpovědi) z Dvojky

Do nově vznikajícího útvaru jsem hledala někoho, kdo má na poli televizního vysílání zkušenosti a dokáže dostát potřebám vysílatele i médií pro úspěšnou a fungující komunikaci. Věřím, že Michaela Fričová je díky svým předchozím zkušenostem tím správným člověkem, uvedla Němcová. Fričová má zkušenosti nejen jako mluvčí televize Nova, ale zná média i z druhé strany, jako novinářka. Působila mimo jiné v odborném magazínu Marketing&Media. Vystudovala žurnalistiku a mediální studia na Fakultě sociálních věd Karlovy univerzity v Praze a na University of Glamorgan ve Velké Británii.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).