Hlavní navigace

Bývalý ředitel pražské zoo: Šokoval mě nástup lidí z Českého rozhlasu

16. 8. 2010
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 115393
16. 8. 2010

Masivní nástup lidí z Českého rozhlasu do vedení pražské zoologické zahrady poté, co se jejího vedení ujal bývalý ředitel digitální stanice ČRo Leonardo Miroslav Bobek, překvapilo jeho předchůdce Petra Fejka. V rozhovoru pro MF Dnes Fejk tyto změny kritizuje a vůbec poprvé se tak veřejně vyjadřuje k působení svého nástupce ve vedení pražské zoo.

K TÉMATU: Šéf Českého rozhlasu Leonardo Miroslav Bobek povede pražskou ZOO

V zoo jsem zatím nebyl. Slíbil jsem to sobě i zahradě tak minimálně na rok, abych byl schopen se na ni dívat s odstupem. I šmírování jejího webu jsem si zakázal. Informace tak mám pouze z médií nebo od návštěvníků a zaměstnanců, kteří mi píší. Od nich vím, že pan Bobek vyměnil pár dní po svém nástupu celý můj management. Ekonoma, stavaře, šéfy provozu i zoologie, účtárnu, mluvčího, interního auditora, sekretariát… A nahradil je lidmi vesměs z Českého rozhlasu. To mě šokovalo, prohlásil Fejk, který po odchodu ze ZOO přijal nabídku na vedení Českého domu v New Yorku.

MMF24

Bobek podle Fejka nastoupil do úspěšné firmy, která „šlapala jako hodinky“. Plně využívá jejího úspěchu, cestuje, investuje do nákladných projektů. Ale lidí, kteří mu léty tvrdé práce naservírovali tento úspěch pod nos, se po pár dnech zbaví, aniž by se snažil je poznat. Velmi mě to trápí, neboť se cítím za osud těch lidí spoluodpovědný, řekl Fejk, jenž vedle pražskou ZOO uplynulých dvanáct let. Bobek jej ve funkci vystřídal od letošního ledna a do vedení zahrady si přivedl lidi z internetového a multimediálního oddělení Českého rozhlasu.

Zbavit se závislosti na zoo je těžké a terapie zatím není stoprocentně úspěšná. Léčba šokem byl určitě dobrý krok a New York v tomto smyslu funguje. Je to obrovská změna pro celou rodinu. Prací v budově už si však nejsem tak jist. Převládá tu rutina, konstatuje v rozhovoru pro MF Dnes Fejk, kterému se podle jeho slov dosud nedaří naplňovat projekt, s nímž zvítězil ve výběrovém řízení na šéfa Českého domu v New Yorku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).