Hlavní navigace

Carl Icahn opouští správní radu portálu Yahoo

27. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Investor Carl Icahn o vlastní vůli opouští správní radu amerického internetového portálu Yahoo. Nechal se slyšet, že existují jiné společnosti, na které hodlá soustředit svou energii a zároveň pochválil dohodu Yahoo o spolupráci s Microsoftem. Připomeňme, že právě Carl Icahn se loni v létě hodně snažil dovést Yahoo do náruče redmondského softwarového giganta poté, co předchozí námluvy ztroskotaly. Carl Icahn patřil k nespokojené části investorů, která chtěla Yahoo prodat Microsoftu. Z prodeje…

Investor Carl Icahn o vlastní vůli opouští správní radu amerického internetového portálu Yahoo. Nechal se slyšet, že existují jiné společnosti, na které hodlá soustředit svou energii a zároveň pochválil dohodu Yahoo o spolupráci s Microsoftem. Připomeňme, že právě Carl Icahn se loni v létě hodně snažil dovést Yahoo do náruče redmondského softwarového giganta poté, co předchozí námluvy ztroskotaly. Carl Icahn patřil k nespokojené části investorů, která chtěla Yahoo prodat Microsoftu. Z prodeje nakonec sešlo, ale obě firmy začaly spolupracovat v oblasti internetového vyhledávání a online reklamy. Mají totiž společného nepřítele: Google. Proti němu se aktivity Microsoftu a Yahoo spojují i v kauze Google Books. (Market Watch)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).