Hlavní navigace

Cartoon Network uzavřel v Česku partnerství s TV Barrandov

9. 11. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 115393
9. 11. 2011

Společnost Turner CN Enterprises dnes na prvním summitu dětského kanálu Cartoon Network představila portfolio svých stanic. Oblastní manažerka Dorota Pawłowska se zaměřila nejprve na prezentaci některých produktů, které by mohli na našem trhu prorazit. Jedná se například o hru Bakugan, která se již prodává a je prý o ní poměrně zájem.

K TÉMATU: Kanál Cartoon Network chce posílit povědomí o značce v Česku

Turneru se podařilo proniknout se značkou Bakugan také na naše stanice, a to díky TV Barrandov, v níž našla dobrého partnera. Bakugan má 770 epizod a na digitální plnoformátové stanici budou s ním spojené produkty propagovat také reklamní spoty. Mezi nejnovější značky Cartoon Network, s nimiž se brzy seznámí diváci také v Česku, patří Ben 10. Jde o příběh desetiletého chlapce, který se může díky zvláštním hodinkám měnit v různé hrdiny. Seriál je určen pro děti, především chlapce, od 6 do 11 let. Seriál by se měl vysílat na Barrandově od pondělí do pátku v roce 2012.

ČTĚTE TAKÉ: Barrandovský Animáček bude propagovat i e-shop s hračkami

Další novinkou Cartoon Network, která přijde na tuto televizní stanici v příštím roce, by měl být seriál Redakai. Ten je svým charakterem podobný částečně Ben 10. Opět se zaměří na mladé diváky z řad chlapců. Tradičně v něm budou bojovat síly dobra proti zlu. Ve výrobě je zatím 52 epizod. Vysílat se budou od února příštího roku a Turner ho opět podpoří prodejem hraček a dalších produktů. Společnost myslí také na děvčata. Těm nabídne seriál Zoobles o kouzelných zvířátkách. Půjde o jakousi holčičí podobu Bakuganu. Seriál bude určen dětem od 4 do 11 let. Do propagace se zapojí také řetězec McDonald’s.

cif 24 - early cena - média

NEPŘEHLÉDNĚTE: Kanál Boomerang chystá dětský blok Cartoonito

Novinek se dočkají diváci také na sesterské stanici Boomerang. Půjde konkrétně o seriál Puppy in My Pocket. Cílovou skupinou jsou děvčata od 4 do 9 let. Začíná se prozatím s 49 díly. Seriál budou propagovat samolepky, časopisy, hry a řada dalších produktů, jak je u strategie Turneru očekávané. Co se týká předškolních dětí, nadále bude pokračovat blok Cartoonito, který se vysílá na Boomerangu. Další novinkou bude vzdělávací seriál Lazy Town zaměřený na zdravý životní styl, který by se měl objevit i na některé z našich stanic. Na příští rok je připraveno 26 nových epizod. Lokalizace programů Cartoon Network a Boomerang zatím není v tuto chvíli na pořadu dne, ovšem není vyloučena, až se podaří dobře zavést produkty na náš trh.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).