Hlavní navigace

Čas na testování Windows 7 se chýlí ke konci

8. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Funkčnost release candidate verze systému Windows 7 se brzy začne automaticky omezovat. Od 15. února se bude uživatelů objevovat upozornění na blížící se konec funkčnosti této veřejné testovací verze. Nejprve se s ním budou uživatelé setkávat jednou denně, později se ovšem četnost jeho výskytů zvýší na každou hodinu. Od 1. března bude upozornění zobrazeno na hlavním panelu již permanentně a hlavně se systém bude bez varování nebo uložení rozdělané práce automaticky restartovat po každých dvou…

Funkčnost release candidate verze systému Windows 7 se brzy začne automaticky omezovat. Od 15. února se bude uživatelů objevovat upozornění na blížící se konec funkčnosti této veřejné testovací verze. Nejprve se s ním budou uživatelé setkávat jednou denně, později se ovšem četnost jeho výskytů zvýší na každou hodinu. Od 1. března bude upozornění zobrazeno na hlavním panelu již permanentně a hlavně se systém bude bez varování nebo uložení rozdělané práce automaticky restartovat po každých dvou hodinách chodu. K úplné expiraci platnosti Windows 7 RC dojde 1. června.

Windows 7 RC byla zpřístupněna široké veřejnosti zcela zdarma loni v květnu. Microsoft předtím veřejně testoval i Windows 7 Beta (platnost této verze ovšem vypršela už loni v létě). Časem se přidaly i lokalizační balíčky, takže zájem o vyzkoušení byl značný a Windows 7 se stala třetím nejpoužívanějším systémem ještě dlouho před svým uvedením na trh. Odezva testerů na Windows 7 RC byla spíše pozitivní. Microsoft si zase naopak pochvaluje prospěšnost takto rozsáhlých testů, i když ne vše se během nich povedlo odladit. (Microsoft TechNet)

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).