Hlavní navigace

Část redakce Aktuálně.cz následuje Sabinu Slonkovou do MF DNES

7. 1. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nová šéfredaktorka deníku MF DNES přivedla do redakce posily z online deníku Aktuálně.cz. Novináři v listu začnou působit na začátku roku.

Nová šéfredaktorka deníku MF DNES Sabina Slonková přivede v nejbližší době do listu nejméně pět členů redakce online deníku Aktuálně.cz. Vyplývá to z interního e-mailu redakci MF DNES, který má Lupa k dispozici.

Už od začátku ledna v domácí rubrice MF DNES začal působit Petr Holub, který se v Aktuálně.cz soustředil zejména na politické či volební analýzy nebo texty o financování zdravotnictví. Předtím působil jako šéfredaktor týdeníku Respekt.

BRAND24

V nejbližší době ho budou následovat další čtyři redaktoři: dva zástupci šéfredaktora Aktuálně.cz Simona HolecováZdeněk John, kteří se i na novém (lépe řečeno staronovém – oba už totiž v MF DNES před lety pracovali) působišti budou věnovat editorské práci. A dále reportérka domácí redakce Aktuáně.cz Eliška Bártová a zahraniční reportér Martin Novák.

V souvislosti s personálními změnami se nabízí otázka, jak odchody novinářů ovlivní chod placeného deníku Insider. Slonková, Holub, Holecová i John patřili ke klíčovým osobám, které se na jeho vydávání podílely.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).