Hlavní navigace

Menred – centrální vysavače pro každého

30. 4. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Menred
Přichází nová značka centrálních vysavačů a míří do té nejnižší cenové relace. I přesto ale mj. nabídne bezúdržbovou a samočisticí filtraci.

Jednou z hlavních výhod centrálních vysavačů Menred by měl být jejich nenáročný provoz a údržba. Zabudována je totiž samočisticí, tzv. oklepová filtrace (viz foto níže) nevyžadující žádné další provozní náklady v podobě filtrů nebo filtračních sáčků. Nicméně pokud byste si sáček přáli, není to problém, a pak bude i vysypávání vysavače hygieničtější, resp. „čistší“.

Klíčovou součástí centrálního vysavače je také motor. Značka Menred používá americké motory Ametek Lamb se samostatným (odděleným) chlazením motoru zvyšujícím – podle dovozce – životnost.

Neméně zajímavá je i cena, která včetně kompletního příslušenství, tj. s devítimetrovou hadicí a mj. podlahovou hubicí či s radiátorovým nástavcem, začíná již na 13 989 Kč (kompletní přehled naleznete zde), přičemž základ se dá pořídit od deseti tisíc.

UX DAy - tip 2

Z dalších vlastností jmenujme pozvolný rozběh a vypnutí motoru, možnost zvolit levé nebo pravé připojení sacího vstupu a mj. také zabudování zásuvky přímo do tělesa vysavače, což je výhoda při umístění typicky v garáži.

Těleso vysavače je z nerezové oceli, hlučnost 62 dB a pracuje – jak je zvykem – na 230 V s příkonem 1800 wattů. Dovozce poskytuje tříletou záruku.

Schéma samočistící, tzv. oklepové filtrace použité u centrálních vysavačů Menred.
Autor: Menred

Schéma samočistící, tzv. oklepové filtrace použité u centrálních vysavačů Menred.


Autor: Menred

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).