Hlavní navigace

Centrum zvětšuje kapacitu e-mailových schránek na 5GB

18. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Kapacita emailové schránky na Centrum.cz i Atlas.cz se zvyšuje z 2GB na 5GB. Centrum Holdings do budoucna slibuje schránku zcela bez omezení.

Centrum Holdings navyšuje kapacitu emailových schránek na Centrum.cz a Atlas.cz z původních 2GB na 5GB. Navýšení probíhá automaticky a týká se schránek, u kterých si uživatelé už dříve aktivovali prostřednictvím ověřovací SMS zprávy kapacitu 2GB.

Loni v červenci doplnilo Centrum.cz 2GB poštovní schránky na mail.centrum.cz o SMS bránu, oficiálně dohodnutou s českými mobilními operátory. Uživatel 2GB schránky získává do začátku 15 odchozích SMS zdarma (do sítí českých operátorů)

Kromě datového omezení mají schránky ale také limit, co se týče množství přijatých zpráv. Těch můžete být maximálně 33 333.

Konkurenční Seznam nabízí za tři koruny schránku s neomezenou kapacitou z pohledu objemu dat, nicméně maximální počet přijatých zpráv je omezen na 30 tisíc. Gmail má zdarma 7,6 10,1 GB, za vyšší kapacitu, kterou může uživatel rozdělit mezi Gmail, Picasa Web Albums a Google Drive se platí 2,5 až 800 dolarů měsíčně.

Křisťálová Lupa 24 hlasovani

Centrum Holdings plánuje nabídnout v budoucnu nabídnout emailové schránky s neomezenou kapacitou. Zdali půjde o neomezenou kapacitou, co do objemu dat nebo počtu přijatých mailů, ale firma zatím neupřesnila. Stejně tak jako časový horizont, kdy by k dalšímu navýšení kapacity mělo dojít.

Zdroj: tisková zpráva a centrum.cz mail blog

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).