Hlavní navigace

Cenzoruje Google svůj blog?

17. 5. 2004
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dnes se opravdu dobře bavím. Na blogu Loic Le Meur Blog se Phillipe diví, že by mohli někoho zatknout kvůli tomu, co píše na svém blogu. Ta zpráva je sice opravdu dost divoká, než abych jí uvěřil, ale já bych se se svou historickou zkušeností tolik nedivil. Ovšem vyznamenal se i C|Net, když odhalil cenzuru na blogu Google. Jde o to, že po publikování byl první příspěvek zkrácen o odkazy na indické programátory a podobné odbočky od hlavního textu, které se navíc přímo Googlu netýkají. Kdyby šlo…

Dnes se opravdu dobře bavím. Na blogu Loic Le Meur Blog se Phillipe diví, že by mohli někoho zatknout kvůli tomu, co píše na svém blogu. Ta zpráva je sice opravdu dost divoká, než abych jí uvěřil, ale já bych se se svou historickou zkušeností tolik nedivil. Ovšem vyznamenal se i C|Net, když odhalil cenzuru na blogu Google. Jde o to, že po publikování byl první příspěvek zkrácen o odkazy na indické programátory a podobné odbočky od hlavního textu, které se navíc přímo Googlu netýkají. Kdyby šlo o zásah společnosti do osobního blogu, říkal bych tomu zneužití síly, ale takhle mi to přijde jako zpráva o ničem. Firmy mají právo upravovat firemní propagační materiály.

Autor článku

Autor se zabývá výkonovým marketingem na internetu. Pracoval pro Advertures, Dobrý web a Outrider. Martin byl dříve redaktorem Lupy a dalších periodik o IT.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).