Hlavní navigace

Černý pátek je tady, DVB-T2 i z Ládví a 55 let satelitního vysílání

18. 11. 2017
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Kasa.cz
TÝDENNÍ REVIZE – Událostí ale bylo mnohem víc. HBO u nás poprvé prodává přímo, Amazon plánuje Pána prstenů, Seznam s Negativem nekončí a je tu i české pokračování britského Doktora Martina.

Postupně nabíhá Černý pátek, nebo už také Černý týden

Na Alza.cz začal očekávaný velký výprodej, v jehož rámci se zákazníci mohou těšit na slevy ve výši od 10 do 80 %. Obchod uvádí, že má ve slevě přes tisíc položek, což jsou podle skladových zásob desetitisíce kusů zboží.

Ve čtvrtek se vyhlášení tzv. Černého pátku objevilo i na Mall.cz s tím, že slevy půjdou až do 75 % a nabídka obchodu se objeví „už brzy…“

Bohumil Herwig: Alza dnes spouští Black Friday. Už dříve podobnou akci spustil Euronics

Bohumil Herwig: Mall vyhlásil Black Friday od neděle, Datart odstartoval už dnes


Autor: Alza.cz

V roce 1962 byl vypuštěn 1. telekomunikační satelit schopný šířit TV signál

Přesně před 55 lety televizní signál poprvé překonal Atlantický oceán. A miliony diváků ve Spojených státech, Evropě a v Japonsku mohly sledovat živý přenos z tiskové konference amerického prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho.

Tento malý technologický zázrak umožnil satelit Telstar 1, který navrhla společnost Bell Telephone Laboratories pro AT&T, která se tak stala matkou moderního satelitního televizního vysílání. Do konce roku 1962 pak byly americké televizní pořady dostupné na obrazovkách diváků v celkem šestnácti zemích světa.

Jan Brychta: Satelitní vysílání slaví půlkulaté narozeniny, před 55 lety zahájila vysílání družice Telstar 1

DVB-T2 jede už i z Prahy Ládví

V současnosti testujeme novou vysílací technologii DVB-T2 z vysílače Ládví. Vysílá stejně jako náš druhý pražský vysílač na Novodvorské dvojici programů Relax a Rebel, uvedl pro DigiZone ředitel vnějších vztahů společnosti Digital Broadcasting Martin Roztočil.

Na kanále 24 tak mohou diváci v dosahu pražského vysílače Ládví sledovat obě výše zmiňované stanice v SD rozlišení 960 × 540 bodů. Vysílač při spuštění Přechodové sítě 13 dne 24. 8. 2017 nepracoval kvůli „nepředvídatelně nutné výměně anténního napáječe“. Vysílání DVB-T2 tak bylo spuštěno pouze z lokality Praha-Novodvorská.

Jan Brychta: Společnost Digital Broadcasting testuje z vysílače Ládví novou DVB-T2 vysílací technologii

Bohumil Herwig: Společnost Digital Broadcasting zahájila provoz DVB-T2


Autor: Digital Broadcasting

Stručně

HBO uvedlo novou aplikaci pro HBO GO na Apple TV a Androidu a od pondělí 13. listopadu je také zákazníkům z České republiky, Slovenska, Maďarska a Rumunska tato služba nabízena přímo na bázi měsíčního předplatného ve výši 199 Kč. Další země z regionu mají přímý prodej spustit v nadcházejících týdnech.

Bohumil Herwig: Je tu nová aplikace HBO GO pro Apple TV a mobilní Android. Co přináší a jak pracuje?

Jan Brychta: Videotéku HBO Go si můžete předplatit samostatně za necelé dvě stovky měsíčně

BenQ i pro český a slovenský trh uvedlo CineHome W1700 DLP – projektor kompaktních rozměrů určený pro náročnější domácnosti, které u něj mohou využít i bezdrátového streamování. V lednu 2018, kdy se začne prodávat, nabídne za cenu lepšího televizoru nejen rozlišení Ultra HD (4K), ale i podporu obsahu s technologií HDR.

Bohumil Herwig: BenQ W1700 – 4K projektor s HDR za cenu lepšího televizoru

Díky novému mobilnímu datovému balíčku StreamOn mohou zákazníci operátora T-Mobile sledovat hudbu a video v některých případech (přes vybrané aplikace, jako např. Digi2Go, HBO GO, Stream.cz či Tidal) zcela neomezeně. Obsah poskytnutý prostřednictvím těchto aplikací se nezapočítává do základního datového limitu vašeho tarifu nebo, v případě předplacených karet, do datového balíčku.

Bohumil Herwig: T-Mobile přestal započítávat poslech hudby a sledování videa do datového limitu. Ale jen pro vybrané aplikace

Tvůrci úspěšného seriálu Doktor Martin natáčejí jeho volné pokračování, resp. tzv. spin off, v němž je vedlejší postava povýšena na postavu hlavní. Diváci se tak mohou těšit jak na Miroslava Donutila, Václava Koptu, Gabrielu Marcinkovou a Tomáše Jeřábka, tak na představitele titulní role Roberta Mikluše. Jeho filmovou matku si zahraje Veronika Freimanová, jeho novou lásku Jenovéfa Boková a majora Hrubého z ostravské kriminálky Jiří Bartoška.

Bohumil Herwig: Točí se komediální detektivní seriál Strážmistr Topinka. Navazuje na Doktora Martina

Americká společnost Amazon oznámila, že plánuje natočení seriálu podle trilogie Pán prstenů od J. R. R. Tolkiena. Za autorská práva zaplatil Amazon – podle serveru Deadline – kolem čtyř a půl miliardy korun. Natočit chce několik seriálových řad, které by měly předcházet ději prvního dílu trilogie.

Jan Brychta: Amazon plánuje natočit seriál na motivy Pána prstenů

Seznam v tiskové zprávě potvrdil odchod šéfproducenta Lukáše Záhoře, který se rozhodl ze Stream.cz na konci roku odejít. Není však pravdou, že by zcela končila spolupráce mezi společností Negativ a Seznam.cz a tím ze Stream.cz zmizela postava Tondy Blaníka, píše se v citovaném vyjádření. Obě společnosti pracují na přípravách filmu Prezident Blaník a dokončují nový seriál, který bude na Stream.cz uveden ještě během listopadu.

Jan Brychta: Seznam dementuje ukončení spolupráce s produkcí Negativ

Křisťálová Lupa 24 hlasovani

Na Štědrý den bude hlavní vysílací čas (od 20:20 hod.) televize Nova patřit české pohádce Tři bratři v režii Jana Svěráka v hlavních rolích s Tomášem Klusem, Vojtou Dykem a Zdeňkem Piškulou. Od 22:05 pak diváci uvidí Pretty Woman, 25. prosince v prime time půjde Čertova nevěsta (20:20) a den následující ve stejném čase neméně oblíbená Honza málem králem. Vysílat se ale také bude například Mrazík, Dařbuján a Pandrhola nebo O statečném kováři.

Bohumil Herwig: Vánoční program televize Nova: pohádka Tři bratři a na Silvestra speciál show Tvoje tvář má známý hlas

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).