Hlavní navigace

Česká internetová jednička Seznam koupí podíl ve vývojáři aplikací Mautilus

1. 6. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jihomoravská společnost má sídlo v Brně a na svých webových stránkách se charakterizuje jako vysoce inovativní partner, který má v oblasti vývoje softwaru více než desetiletou praxi.

Pětatřicetiprocentní podíl ve společnosti Mautilus, která je čtenářům našeho webu známá především coby vývojář aplikací pro chytré televizory, a to zejména v souvislosti s tuzemskými televizemi, koupila česká internetová jednička, firma Seznam.cz provozující stejnojmenný vyhledávač. V neděli o tom informoval ekonomický deník E15. Částka, kterou Seznam za společnost Mautilus zaplatil, není známa. Jde o středně velkou investici. Je výrazně vyšší než částky, které jsme letos vložili do menších projektů, konstatoval manažer firmy Marek Nový, pod něhož spadá rozvoj podnikání (business development).

MMF24

ČTĚTE TAKÉ: Seznam zkoumá možnosti využití hybridního vysílání pro Stream.cz

Jihomoravská společnost má sídlo v Brně a na svých webových stránkách se charakterizuje jako vysoce inovativní partner, který má v oblasti vývoje softwaru více než desetiletou praxi. Mezi značky, v níž se objevily aplikace firmy Mautilus, patří Panasonic, LG Electronics, Samsung, Philips, Sony i Toshiba. Mautilus spolu se Seznamem připravuje podle ekonomického deníku platformu Inio.tv, která má umožnit vývoj jedné aplikace pro více druhů televizních platforem. Česká internetová jednička nedávno uvedla, že se poohlíží i po možnostech hybridního vysílání a zkoumá tak potencionální nasazení technologie HbbTV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).