Hlavní navigace

Česká konkurence pro Google Code?

15. 11. 2006
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Michal Bláha, autor blogu Vývojář.cz, včera oznámil spuštění projektu zdrojaky.vyvojar.cz s podtitulem Vývojáři sobě. Tento server obsahuje stovky a v budoucnu možná tisíce příkladů, útržků kódů a návodů, jak řešit různé běžné i méně běžné programatorské a systémové problémy. Rád bych, aby se server stal místem pro sdílení znalostí – proto jsem zvolil Wiki jako publikační princip, uvedl Michal Bláha.

Michal Bláha, autor blogu Vývojář.cz, včera oznámil spuštění projektu zdrojaky.vyvo­jar.cz s podtitulem Vývojáři sobě.

Tento server obsahuje stovky a v budoucnu možná tisíce příkladů, útržků kódů a návodů, jak řešit různé běžné i méně běžné programatorské a systémové problémy. Rád bych, aby se server stal místem pro sdílení znalostí – proto jsem zvolil Wiki jako publikační princip, uvedl Michal Bláha.

Podobných projektů v poslední době vzniklo několik. Již nějaký čas existuje Google Code a nedávno Microsoft spustil Aggreg8. Většinou jde ale o služby soustředící se na vyhledávání již existujících a publikovaných zdrojových kódů. (Vyvojář.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).