Hlavní navigace

Česká pošta: služba pro posílání dopisů přes Internet

2. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Česká pošta přišla s novou službou jménem OnlineDopis. Ta sice byla spuštěna již začátkem května, ale s její propagací se začalo teprve nedávno (včetně oslovování potenciálních uživatelů dopisy). OnlineDopis je služba poskytovaná v rámci portálu PostServis.cz a slouží pro zasílání klasických dopisů prostřednictvím Internetu. Stačí si připravit PDF dokument, který pak lze elektronicky odeslat přes portál PostServis.cz a Česká pošta jej adresátovi doručí jako klasický papírový dopis. Pro…

Česká pošta přišla s novou službou jménem OnlineDopis. Ta sice byla spuštěna již začátkem května, ale s její propagací se začalo teprve nedávno (včetně oslovování potenciálních uživatelů dopisy). OnlineDopis je služba poskytovaná v rámci portálu PostServis.cz a slouží pro zasílání klasických dopisů prostřednictvím Internetu. Stačí si připravit PDF dokument, který pak lze elektronicky odeslat přes portál PostServis.cz a Česká pošta jej adresátovi doručí jako klasický papírový dopis. Pro pohodlnější přípravu dopisu je k dispozici šablona pro MS Word s připravenou hlavičkou.

Dopis lze nechat zhotovit v barevné nebo černobílé variantě a může odejít jako běžná zásilka nebo doporučeně. Posílat lze jen dopisy do formátu A4 o maximálně osmi stranách. Když se platí formou Premium SMS, což službu poněkud prodražuje, lze poslat dopisy jen o tří stranách. Podrobnosti viz oficiální ceník [PDF].

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).