Hlavní navigace

Česká Radiokomunikace čekají na nového kupce

21. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
21. 9. 2010

Podle dnešního vydání ekonomického deníku E15 je největší provozovatel rozhlasových a televizních vysílačů v tuzemsku, České Radiokomunikace, na prodej a ten je dokonce na spadnutí. List uvádí jako zdroj několik dobře informovaných investičních bankéřů. Celý prodejní proces probíhá v Londýně, zájemci o ČRa jsou především infrastrukturní fondy, uvedl pro deník jeden z nich.

WT100

ČTĚTE TAKÉ: Radiokomunikacím bude šéfovat od konce roku 2011 Kamil Levinský

Současným majitelem operátora je společnost Mid Europa Partners (MEP). Tato investiční firma s finančními prostředky okolo tří miliard eur (údaje z oficiálních webových stránek) se orientuje na trh střední a východní Evropy. Kromě České republiky a Slovenska působí například také v Maďarsku, Polsku nebo Rakousku. Tato firma získala Radiokomunikace před čtyřmi lety za 1,2 miliardy eur. Investiční banka Lehman Brothers, která však byla jedním z podílníků, mezitím zkrachovala. Maloobchodní zákazníci byli loni prodání společnosti T-Mobile.

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).