Hlavní navigace

Česká televize chce do vysílání vietnamského reportéra

6. 12. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 12. 2010

Vlastního reportéra v terénu na obrazovce České televize by se brzo mohla dočkat vietnamská menšina v tuzemsku. Informují o tom dnešní Hospodářské noviny. Chtěli bychom ve zpravodajství zaměstnat redaktora nebo reportéra vietnamského původu, potvrdil pro list současný ředitel zpravodajství veřejnoprávního média a bývalý zpravodaj v USA Roman Bradáč.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Vietnamci si chtějí v Česku založit už druhou vlastní televizi, Viet Sen TV

Od února bude do České televize docházet trojice Vietnamců, kteří budou působit prozatím na pozici stážistů. Budou se učit například pracovat s kamerou, správně mluvit na mikrofon nebo sestavovat reportáž do večerního zpravodajství. Podle Bradáče by ale neměl budoucí redaktor dostat místo v televizi pouze proto, že je Vietnamec. Důležitá bude především chuť a předpoklady pro tuto pozici. Vybereme z našich členů tři nejšikovnější a ty doporučíme na stáž do veřejnoprávní televize, potvrdil Hospodářským novinám Petr Vrabec z chystané televize Viet Sen TV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).