Hlavní navigace

Česká televize chtěla zaplatit za MS v hokeji, komerční TV ho proto téměř ignorují

7. 5. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zatímco u Primy není v posledních letech sport prioritou, fotbalovou Ligu mistrů po ni v příštím roce přebírá operátor O2, u Novy tato skutečnost Hospodářské noviny překvapila.

Komerční televize ve svém zpravodajství téměř ignorují nebo velmi viditelně potlačují zpravodajství z probíhajícího světového šampionátu v hokeji, který se koná v Praze a Ostravě. Všimli si toho Hospodářské noviny. Důvodem je podle listu skutečnost, že Česká televize chtěla po konkurenčních stanicích poplatek 15 tisíc eur za to, že jim po dobu dvou týdnů umožní vstup do haly, kde se mistrovství světa odehrává. Jde o exkluzivní zboží a televizní práva jsou drahá. Je to normální postup všude na světě u všech významných akcí, zdůvodnil listu výkonný ředitel kanálu ČT Sport Jiří Ponikelský.

MMF24

K TÉMATU: Veřejné produkce MS v hokeji: kdy můžete ČT Sport pouštět zdarma a kdy už na to potřebujete smlouvu?

Nova se ústy své mluvčí Anny Suché brání, že šampionát pokrývá. Ve Sportovních novinách standardně informujeme o všech klíčových zápasech mistrovství světa v ledním hokeji 2015. Diváci se dozvídají výsledky všech zápasů s účastí českého týmu a dalších atraktivních utkání, konstatovala Suchá. Hospodářské noviny však doplnily, že Nova sází především na jiné sporty a u MS v hokeji si vystačí s krátkým sestřihem, který Česká televize musí ostatním vysílatelům poskytnout. U Primy není obecně sport příliš podstatný. O Ligu mistrů UEFA již přišla a od příští sezóny ji bude vysílat nový kanál O2 Sport.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).