Hlavní navigace

Česká televize nabídne speciál 13. komnaty. Za 10 let jich bylo 385…

28. 1. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: ČT
Dokumentární cyklus se vysílá už deset let a ve speciální sérii se nyní chtějí tvůrci vrátit k osobnostem z počátku pořadu. K 10. výročí vyjde i kniha…

Mým původním záměrem bylo ukázat prostřednictvím známých osobností různé životní zkoušky, třeba vážnou nemoc, nehodu, ztrátu blízkého člověka, deprese nebo lidská selhání, jako pád do tenat alkoholismu či drog, zapletení se s extremistickými skupinami a podobně,říká autorka a vedoucí projektu Iveta Toušlová a dodává:Měl to být ucelený třináctidílný cyklus. Jeho úspěch byl ovšem tak velký, že si de facto diváci vyžádali další a další pokračování. Což nás samozřejmě těší.

První díl 13. komnaty se na obrazovkách poprvé objevil 3. ledna 2006 a byl věnovaný Tereze Pergnerové. Způsobil tehdy opravdu velký ohlas a nenechalo si ho ujít plných 1,61 milionu diváků.

K TÉMATU: Jednička v pátek večer s přehledem lídrem, nad milionem byla i 13. komnata

Na webu pořadu najdete i spoustu videobonusů. Jako ten s Terezou Pergnerovou.
Autor: archiv

Na webu pořadu najdete i spoustu videobonusů. Jako ten s Terezou Pergnerovou.

V letošním, jubilejním roce se 13. komnata vrátí ve speciálních dílech k výrazným osobnostem z předchozí dekády. Novinka bude nasazena od 29. ledna a opět se v ní objeví například Tereza Pergnerová, Naďa Urbánková, Michal Viewegh, Vendula Svobodová, Chantal Poullain, Wabi Daněk nebo Radek Jaroš. 

ebf - partner 1

U příležitosti desátého výročí pořadu vyjde v květnu v rámci Edice ČT také kniha s názvem „Z 13. do 14. komnaty“s podtitulem „Další rány osudu“

P. S.: I když v tiskové zprávě zaznělo, že odvysílaných dílů bylo 382, na webu se skvělo číslo 385 (viz foto níže). Následně nám Ivana Sovišová, externí dramaturg pořadu 13. komnata, toto číslo potvrdila. Děkujeme za příkladnou spolupráci! 

Nové díly 13. komnaty - speciál, se začnou vysílat od 29. ledna a hned na počátku se v pořadu opět objeví Tereza Pergnerová.
Autor: archiv

Nové díly 13. komnaty – speciál se začnou vysílat od 29. ledna a hned na počátku se v pořadu opět objeví Tereza Pergnerová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).