Hlavní navigace

Česká televize spustila v tichosti další hybridní aplikaci, veřejně ji nepropaguje

18. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ GALERIE – Bonusová služba je dostupná na kanálu Déčko. Možnost oddělení aplikací si například během fotbalového šampionátu v Brazílii vyzkoušela i německá ZDF.

Speciální hybridní aplikaci, která je dostupná po omezenou dobu ve vysílání dětského a vzdělávacího kanálu Déčko, spustila v tichosti na konci minulého měsíce Česká televize. Po přepnutí na kanál ČT :D se majitelům přijímačů (televizorů, set-top-boxů) s podporou technologie HbbTV objeví kromě červeného tlačítka „ČT menu“ také malá informací lišta, v níž se nachází jeden z maskotů právě probíhající soutěže „Zachraňte duhu“. Pro přístup do miniaplikace je nutné zmáčknout nikoliv červená, ale modré tlačítko. Poté se objeví stránka s animovanou postavičkou – Černobílem, který o prázdninách „krade dětem duhu“.

ebf - partner 1

K TÉMATU: Déčko rozjíždí velkou letní soutěž v geocachingu Zachraňte duhu

Přesto, že ze strany České televize jde o určitý bonus divákům, krok je to velmi důležitý. Názorně ukazuje, že veřejnoprávní médium už umí nyní provozovat hybridní aplikace pro jednotlivé televizní kanály. Tuto skutečnost už si na Kavčích horách vyzkoušeli poprvé během nedávného mistrovství světa ve fotbale. Podobně na tom byla i německá ZDF, která nabízela v průběhu přenosů možnost doplňkového video obsahu. I ten měl po přepnutí na daný kanál speciální ikonu, zatímco běžná hybridní nabídka zůstávala věrná tradičnímu červenému tlačítku. Kromě ČT provozuje technologii HbbTV u nás také stanice Óčko.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).