Hlavní navigace

Česká televize testuje skrze hybridní vysílání přijímače diváků

24. 11. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTOGALERIE – V několika krocích mimo jiné Českou televizi zajímá, jakou značku přijímače uživatel používá a kdy ho pořídil. Aplikace obsahuje několik testovacích videí.

Dočasnou aplikaci, která umožní otestovat, jak se chovají v různých situacích přijímače podporující hybridní vysílání HbbTV, spustila v uplynulých dnech Česká televize. Položka označená jako „Video test“ je dostupná v rámci startovací lišty „ČT menu“. Během signalizace startu HbbTV se dokonce mohla uživatelům objevit i grafická informace, která je vyzývá k tomu, aby stiskli modré tlačítko, které umožní vyzkoušet nové video služby. Na začátku zkušební aplikace je divák taktéž upozorněn na skutečnost, že test nebude trvat déle než pět minut.

UX DAy - tip 2

ČTĚTE TAKÉ: Česká televize opět připravuje nasazení hybridní aplikace Panorama

V několika krocích mimo jiné Českou televizi zajímá, jakou značku přijímače uživatel používá. Píše se tu však pouze o televizorech, byť může mít divák také stolní přijímač s podporou HbbTV. Vyjmenovány jsou zde nejznámější značky, zbytek je skryt pod položkou Jiné. V druhém kroku musí uživatel vyplnit rok, kdy produkt pořídil a následně se začne přehrávat první video s úryvkem ze Studia 6. Na přijímači VU+, který používá pro hybridní vysílání server DigiZone.cz, se bohužel nespustila avizovaná relace o počasí. Mezi jednou z ukázek je i původní seriál veřejnoprávní televize Neviditelní.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).