Hlavní navigace

Česká televize vyjednává o zařazení starších pořadů do internetového iVysílání

26. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Seriály a pořady vyrobené před rokem 2000 internetový archiv ČT neobsahuje, protože k nim televize nemá internetová práva. Nyní se je snaží získat přes agenturu Dilia.

Starší seriály a další pořady České a Československé televize by se mohly objevit v internetovém archivu iVysílání.cz. Kavčí hory vyjednávají s agenturou Dilia, která zastupuje umělce, o vykoupení autorských práv. „Skutečně s agenturou jednáme o podmínkách, za nichž lze získat práva autorů k internetovému užití děl vyrobených do 30. listopadu 2000. Podrobnosti zveřejníme, až bude smlouva uzavřena, rádi bychom to zvládli do konce roku,“ řekla zpravodajskému serveru iDnes.cz mluvčí ČT Michaela Fričová.

BRAND24

K TÉMATU: iVysílání nebudeme zpoplatňovat, slibuje šéfka nových médií České televize

Na web by se tak mohly dostat seriály Život na zámku, Chalupáři nebo Dobrodružství kriminalistiky. Zájemci by se je mohli zdarma přehrát, ale nikoli stáhnout. Televize by autorům za užití díla dodatečně znovu zaplatila. Honoráře by získali jak scénáristé a režiséři, tak kameramani, architekti, kostýmní výtvarníci a další tvůrci. Autorský zákon, který umožňuje vykupovat internetová práva pro televizní pořady, v Česku platí od 1. prosince 2000.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).