Hlavní navigace

Česká televize zpřístupnila iVysílání pro chytré televizory a hybridní boxy

10. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO A VIDEO Veřejnoprávní médium z Kavčích hor je v České republice průkopníkem technologie HbbTV. K dispozici je v rámci pozemního vysílání, na satelitu Astra 3B a u vybraných operátorů.

Významný technologický krok učinila včera Česká televize. Svůj videoarchiv iVysílání, který v současné době obsahuje téměř tři tisíce dní záznamů, zpřístupnila napříč všemi chytrými televizory a set-top-boxy, jež mají podporu standardu HbbTV, tedy takzvané hybridní širokopásmové televize. Zájemci tuto novinku najdou klasicky pod červeným tlačítkem na svém dálkovém ovladači. iVysílání je tak v současné době třetí HbbTV aplikací, kterou Česká televize takto nabízí. Doposud šlo o Teletext a Televizní program.

K TÉMATU: Regionální síť 7 nabízí u HD kanálů ČT nově hybridní vysílání HbbTV

iVysílání dostupné v rámci technologie HbbTV se skládá z několika položek. Po potvrzení této položky na hlavní liště se zájemcům objeví úvodní stránka, která obsahuje rozcestník do dalších sekcí. Zájemci tu najdou například řazení – Domů, Podle data, Pořady A-Z, případně Moje pořady. Právě poslední položka je pro uživatele příjemnou novinkou. Zájemci si mohou dát do seznamu pořady, které sledují a vytvořit si tak přehled oblíbených položek. Na hlavní stránce iVysílání je přehled několika pořadů, které Česká televize doporučuje.

MMF24

ČTĚTE TAKÉ: Co je to hybridní televize HbbTV a jak tato platforma funguje?

V položce „Podle data“ se objeví jakýsi elektronický programový průvodce, ve kterém mohou uživatelé listovat. Vypadá podobně jako klasický magazín. K dispozici jsou jednotlivé dny plus volby Včera a Dnes. Pokud někomu tato možnost nevyhovuje, může si otevřít Kalendář a zalistovat v rámci možností i do bohatého archivu. Pořady lze jednoduše hledat také manuálním zadáním na virtuální klávesnici. V samotném přehrávači má uživatel možnost si pořad zvětšit na celou obrazovku, zobrazit si jeho další části, bonusy, případně podobné formáty. Právě zde je k dispozici také možnost umístit pořad do oblíbených položek.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).