Hlavní navigace

Česká televize zvažuje, že k LOH 2016 v Rio de Janeiru bude mít studio i na Lipně

6. 5. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

O společném projektu nyní Kavčí hory vyjednávají s Českým olympijským výborem, řekl na dnešním zasedání Rady ČT ředitel sportovního kanálu Jiří Ponikelský.

Nejen v Rio de Janeiru a Praze, ale také na Lipně by mohla mít Česká televize v době letních olympijských her 2016 svoje speciální olympijské studio. O společném projektu nyní vyjednává s Českým olympijským výborem. Na dnešním zasedání Rady ČT o tom informoval ředitel ČT Sport Jiří Ponikelský. Podle jeho slov by studio na Lipně mělo sloužit k návštěvám českých sportovců a bývalých olympioniků a nabídlo by bohatý doprovodný program, včetně sportovního vyžití. Příprava olympijského vysílání z Rio de Janeira je již v plném proudu, ujistil Ponikelský.

BRAND24

K TÉMATU: Eurosport nemá jisté, že bude vysílat ZOH 2014 Soči a LOH 2016 Rio de Janeiro

Kavčí hory by chtěly stejně jako při loňských zimních olympijských hrách v Soči využít pro olympijské vysílání hned dva ze šesti svých programů, kromě ČT Sport také ČT 2. Na internetu hodlají nabídnout řadu olympijských streamů, některé disciplíny i s českým komentářem. Česká televize je držitelem práv pro volné vysílání kompletních LOH 2016 Rio de Janeiro, exkluzivní práva pro placené kanály před časem koupila skupina Nova. Spekulovalo se také, že Nova nakoupí exkluzivní práva pro některou z disciplín, již by nemohla vysílat ČT, jako tomu bylo u olympijského hokeje ze Soči (Nova jej nakonec prodala ČT), ale k tomu nedošlo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).